22 Mayıs 2017 Pazartesi

Kurkumin Mucizesi Zerdeçalın Faydaları

Evet dostlar bugün sizlere mucizevi bir bitkiden bahsetmek istiyorum evet başlıktan da anlaşılacağı üzere konumuz Zerdeçal (kurkumin). Nedir? Faydalımıdır? Zararlımıdır, İnceleyelim görelim.



Zerdeçalın faydaları Nedir?

Zencefil ailesine mensup sarı renkli yer bitkisi olan zerdeçal bitkisinin değerli kısmı toprak altındaki köküdür, Parmağa benzeyen bu kök bugün tekstil sanayinde boya maddesi olarak kullanılırken, aynı zamanda tıbbi olarak bazı hastalıklarında tedavisinde kullanılmaktadır. Acı bir tada sahip olan bu bitki yemeklerde baharat olarak kullanılır.

Zerdeçal'ı bu kadar faydalı yapan ana etken ise içinde bulunan Kurkumin maddesidir. Bu madde şeker hastalığı, kolestrol, ve antiromatizmal hastalıklar için muhteşem bir şifa kaynağı.

Kurkumin maddesi gerçek anlamda bir mucizedir. Bir tatlı kaşığı zerdeçal içerisinde ortalama 70 mg kurkumin bulunur. Antiflamatuar hastalıklara iyi gelir, bu madde ayni zamanda Alzheimer hastalığınada iyi geldiği bilinmektedir.

zerdaçal kökü


Zerdeçal mide rahatsızlıkları olan insanların doktor kontorlünde kullanması gereken bir bitki olup bu durum dikkate alınmalıdır.

Bu şifa kaynağı bitkiyi yemeklerimizde mutlaka kullanmak gerekir. Kolestrolü düzenleyen, şeker hastalığına iyi gelen, antiflamatuar hastalıklara iyi gelen bu madde mucizenin ta kendisidir. Hint safranı olarak ta bilinir aktarlarda bulabilirsiniz.

kurkumin

Bugün bilim adamlarınca tıbbi araştırmalar yapılan bitkilerin en başında zerdeçal gelmektedir. İşte bu yüzden benim tavsiye olarak sizlere söyleyeceğim bu bitkiyi bir şekilde hayatınıza sokmanızdır.


Aşağıda sizlere zerdeçalın besin değerlerini veriyorum inceleyebilirsiniz.

zerdeçal besin değerleri

Paylaş

Alakalı Konular

Kurkumin Mucizesi Zerdeçalın Faydaları
4/ 5
Oleh

Bizden Haberin Olsun

E Mail aboneliği ile yeni içeriklere ilk siz ulaşın.