24 Mayıs 2017 Çarşamba

Önlenemez Yükseliş Game Of Thrones Kadınları

Yeni sezonu 16 Temmuz’a ertelenen ve bizleri bir müddet daha meraklandıracak olan dizi için aslın da anlatılacak o kadar şey var ki, Neyse şu sıralar yüzlerce teorinin havada uçuştuğu, finali hakkında dedikoduların alıp yürüdüğü GOT evreninde bizin konumuz ise kadınlar.

Erkek ego manyası altında evrilip , serpilen dizi de ne olup bittiğini bilmiyoruz ama kadınların istikrarlı yükselişi hepimizi heyecana boğdu, Game of Thrones içerisinde adeta bir papatya gibi yetişip, kaktüs olarak yoluna devam eden kadın karakterleri inleyeceğiz.

1. Sansa Stark

game of thornes

Asla hanımefendiliğinden ödün vermeyen zarif, kibar bir kızdı Sansa, ama yaşadığı sıkıntılar onu ciddi anlamda değiştirdi, karakterini acımasız sert bir yapıya dönüştürdü. O kibar, tatlı kız Önce Joffrey Baratheon gibi ensest ilişki üretimi bir psikopata gönül verdi.  Joffrey’in  ona yaptığı eziyetlere rağmen ne de olsa kocamdır dedi kabullendi. Buna babası Ned Stark’ın kafasının vurulması da dahil.

Ardından Joffrey’in Ölümü tam onu mutlu edecek derken, cinayetten sorumlu tutuldu kaçmak zorunda kaldı.  Bitti mi? Bitmedi  ardından sempatik kızımız, Stark Hanesi’nin göz bebeği Sansa Ramsey Bolton gibi psikopatın önde giden biriyle evlenmek zorunda kaldı, burada yaşadıklarına dayanamayan Sansa Stark, Boltonlar Winterfelle saldırmadan hemen önce kaçmayı başararak Kuzeyin Lordu, Starklar’ın piçi,  üvey kardeşi Jon’a sığınmayı başardı.

Tüm bu yaşananlardan sonra sansa müthiş bir değişim gösterdi ve güçlü kadın olma yolunda önemli adımlar attı, ama tüm bu olanlar içinde Sansa’yı bu halen getiren kişi Serçe Parmak idi, 7. sezon başlamadan önce serçe parmağın yinde türlü planlar peşinde olacağını tahmin ediyoruz. Ama Sansa artık bunları yemeyecek kadar güçlü bir kız.

Arya Stark

game of thrones

Kuzeyin yanan kıvılcımıydı adeta, her zaman isyan etmeyi, başına buyruk yaşamayı kendine ilke ediniş bağcılar çocuğu gibiydi, Onu durdurabilen tek şey Starklar’ın güçlü aile bağıydı. Arya da ablası gibi çilesi bitmez tükenmez Game Of Thrones kadınların biriydi İşte, Babasının ölümünün ardından intikam yemini eden arya, güçsüz bir çocukken jagen h'ghar ile tanışması ile sonsuza dek değişeceği bir yola girdi, Bir suikastçı birliğinde türlü çileler çekerek aldığı eğitimler onu acımasız ve güçlü bir katil haline getirdi.

Kısacası Arya Stark 2.sezondan sonra Valar Morghulis diyerek, nindo’sunun peşinde koşan intikam dolu bir kadın haline geldi.

3 Daenerys Targaryen (Khaleesi)

khaleesi

Şüphesiz ki Game Of Thrones tarihinde ki en dikkat çeken kadın karakter oldu, Abisi ile birlikte Hakkettikleri Demirtaht’ı ele geçirmek için plan yaparken önce kardeşini kaybetti. Sonra bir Dothraki kralı ile evlenmek zorunda kaldı, cinsellik anlamında dizide en öne çıkan karakterlerden biri oldu,  Kadının cinsel obje olarak gösterilmesi konusuna pek yabancı da değiliz aslın da, Neyse Khaleesi akıllı bir kadın olarak, kendine dothrakiler ve lekesiz lerden oluşan büyük bir ordu kurdu.  

Şu an dizideki en güçlü karakterlerden birisi durumunda  Bakalım ejderhaların annesi 7. sezonda neler yapacak hep birlikte göreceğiz.

4 Cersei Lannister

game of thrones

Dizi başladığından bu yana  hayatına bir kaktüs olarak devam eden Cersei Lannister, son sezonda çılgın ateşi kullanarak nasıl bir psikopat olduğunu da kanıtlamış oldu. İkiz kardeşi Jemmy ile olan ilişkisinden doğan, 3 çocuğunu bile kendi hırsına kurban veren Cersei için söylenen Deli Kraliçe teorisi gerçekleşecek gibi görünüyor.

Cersei için her şeyden önce kocası (kardeşi) Jemmy ve çocukları geliyordu, onlar için yapamayacağı şey yoktu, zira elinden geleni de ardına koymadı, Cersei yine iğrenç planlarından birinin ters tepmesi sonucunda Westeros’un Paralel yapısı tarafından ele geçirildi, Yedi inancını Tyrell hanesinin başına musallat edeyim derken kazdığı kuyuya kendi düştü, Gördüğü işkenceler yetmez gibi birde utanç yürüyüşü yapmak zorunda kaldı.

Tüm çocuklarının ölümüne neden olan Cersei son sezon itibari ile tamamen kafayı yedi ve demir tahta oturdu. Bakalım neler olacağını hep birlikte göreceğiz.


5 Melisandre (Kırmızılı Kadın)

kırmızılı kadın

Game of thrones’ta önemli bir rolü olupta bunun ne olduğunu bir türlü çözemediğimiz garip karakter, Işığın tanrısının asil hizmetkârı, seçilmiş kişiyi ararken ardında bir çok ceset bırakan kadın, son olarak ta Jon Snow’u hayata döndürmüş idi ama geçmişi yüzünden sürgün edilen Melisandre son sezona nasıl damga vuracak merakla bekliyoruz.


6 Greyjoylar’ın Yara

game of thrones

Greyjoy hanesinde erkeklik organı olan kimse kalmayınca, bütün yükü üstülenen Yara Greyjoy, kardeşi ile birlikte kaçmak zorunda kaldı, Khaleesi ile bir anlaşma yapan yara, emmioğlundan tahtı geri almaya kararlı gibi görünüyor. Dizide cinsiyetcilik ayrımını alt üst eden kadın olarak, kendisini tebrik ediyor, girdiği bu yolda başarılı olmasını diliyoruz.

7 Lyanna Mormont

game of thrones

Güçlü küçük leydi, Mormont hanesini yöneten küçük bir kız, hanenin ona olan bağlılığı tartışılamaz konumda, bunu Leydi Sansa ve Jon Snow’un asker desteği istemeye gittiklerinde çok net gördük, Dizi açısından çok önemli bir konumda olmasada gerçek güçlü kadın imajını görebildiğimiz ender sahnelerden biri oldu.


Açıklama yapmak için vakit bulamadığımız diğer kadınları aşağıda sıralayıp kaçıyorum. Onlar içinde ayrı bir yazı yazacağım şimdilik Hoşçakalın.

  • Olenna Tyrell
  • Margaery Tyrell
  • Talisa Stark
  • Catelyn Stark
  • Lady Brienne
  • Yabani Ygritte

Paylaş

Alakalı Konular

Önlenemez Yükseliş Game Of Thrones Kadınları
4/ 5
Oleh

Bizden Haberin Olsun

E Mail aboneliği ile yeni içeriklere ilk siz ulaşın.